HTML

Zalaegerszeg és ami mögötte van

Mindenről ami éppen nem jó Zalaegerszegen.

Linkblog

Archívum

[-] Hol az áram?

2007.10.06. 23:51 (lupus)

Tudom, az index már előre látta( http://index.hu/gazdasag/magyar/aram070830/), de tényleg erről van szó? Itt az áram/világ vége?

Nem egyszer-egyszer történik, hanem naponta legalább 2-3 esetben, hogy csak egy pillanatra megy el az áram, ami pont elég, hogy kikapcsoljanak a számítógépek.

Kicsit dűhítő, számítógép újraindul, routerem elkezdi szinkronizálni amúgy is gyenge adsl kapcsolatomat (arról talán majd később postolok valamit), rácsapok egyet az asztalra, hogy már megint?!? 5 perc múlva adsl kapcsolat meg van, folytathatom eddigieket. Ezt tudja a 21. század? A fejlődés üteme az meg van, csak melyik irányba?

Remélem Vizibolha kollega postolni fogja a szünetmentes tápegységének logját. Ö már belátta, hogy jó szolgáltatást az embernek saját magának kell megteremtenie, én még a feldúltság állapotában vagyok, de már én is nézem az árkatalógusokat.

Összeesküvés elmélet: 1, Talán az áramszolgáltató szünetmentes tápegységeket forgalmazó cég részvényeit vásárolta fel, és így próbálja felfuttatni a termékek iránti keresletet?
2, Olajmaffia módjára létrejött az árammaffia is, és áramot lopkodnak nagy tételben?

(miért, azt nem tudtad, hogy az e-on is úgy veszi az energiát, egy azt hiszem talán magyar fickótól, aki persze szép kis hasznot akaszt le? - cc2vts)

Amúgy tudomásom szerint az országok közötti áramkereskedelmet igazán egyszerűen oldják meg: például az osztrákok felé ez a következőképpen történik, 3 határmenti megye (Györ-Moson-Sopron, Vazs, Zala) és körülbelül ugyanekkora osztrák terület egyszerűen átcsatolható a másik ország hálózatába. Ha például országunk áramot akar venni, akkor megnyomnak egy gombot és ez a három megye az osztrák elektromos hálózat részévé válik, a számlát pedig küldik (és ugyanígy működik fordítva is). Amennyire én tudom ez észrevehetetlenül zajlik, vagy mostmár mégse? Lehet a gomb kontakthibás és kicsit akadozik? (meg kéne kenni WD40el?:) ).

have a nice day!
(lupus)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egerszeg.blog.hu/api/trackback/id/tr15188635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atomanti 2007.10.11. 13:38:30

minden kismokus tudja, hogy szunetmentes nelkul nem szamitogep a szamitogep. itt kezdodik a 21. szazad

(lupus) 2007.10.11. 14:01:26

Kedves atomanti,

Bár nem tudom ki vagy, külön köszönöm a hozzászólásodat, mivel te vagy az első!

Mi várható a 22. században? már többször nem lesz áram mint igen?

Üdv: (lupus)

atomanti 2007.10.11. 14:40:59

hat kitudja, lehet addigra kihul a nap meg ilyenek. egyebkent te mondtad, hogy atomanti neven irjak.

(lupus) 2007.10.11. 14:47:09

Ja, akkor tudom ki vagy. höhö
süti beállítások módosítása